Hygienisk rent med BioCote

BioCote er en verdensledende teknologi som reduserer bakterievekst med opptil 99,9% og gir livslang antimikrobiell beskyttelse som hindrer vekst av bakterier og sopp. Den spesielle sølv-ione teknologien sikrer at skadelige mikrober ikke kan overleve på behandlet materiale.

Alle badekarmodeller fra Gainsborough Healthcare Group produseres med antimikrobiell teknologi. BioCote tilføres alle overflater på badekarene og beskytter mot et bredt spekter av mikrober, inkludert bakterier, mugg og til og med noen virus. Overflatebehandlingen er usynlig og helt trygg.

Siden BioCote er en integrert del av materialet i selve badekaret kan den ikke tørkes av eller slites bort - den varer hele badekarets levetid. Dette sikrer god hygiene både til det private hjem men også på institusjoner der badekarene ofte brukes til mange flere personer.

Effektivt‍

80% av bakteriene dør innen 15 minutter etter badekaret har vært i bruk. 2 timer etter bruk vil 99% av bakteriene være døde. Dette betyr at man ikke behøver å benytte aggressive midler for å desinfisere badekarene.

Holdbart‍

BioCote-teknologien er ekstremt holdbar og vil fungere hele badekarets levetid. I motsetning til flytende desinfeksjonsmidler blir BioCote integrert under produksjonen av badekarene og kan ikke vaskes av eller slites bort.

Sikkert

Sølv betraktes som ikke-giftig og er et sikkert og naturlig alternativ til syntetiske og organiske antimikrobielle stoffer som for eksempel Triclosan.

Hvordanfungerer BioCote-teknologien?

Mikrober forurenser overflaten på det BioCote-beskyttede badekaret ved bruk. Sølvioner er tilgjengelige for å motvirke de forurensende mikrobene. Sølvionene virker mot mikrober på tre måter:

  • Sølvioner går sammen med mikrobielle proteiner i cellen og celleveggen
  • Sølvioner forstyrrer DNA replikasjonen
  • Sølvioner fremmer dannelsen av frie radikaler

Mikrobene dør og badekaret beskyttes mot mikrobiell nedbrytning.