Valaskjold omsorgssenter 

I 2014 åpnet Valaskjold omsorgssenter i Sarpsborg. Valaskjold omsorgssenter består av 48 leiligheter i bofellesskap og 32 langtidsplasser i sykehjem. De 32 baderommene på sykehjemsavdelingen er innredet med fleksible baderomsprodukter levert av Funksjonsutstyr. 

På alle badene er det montert veggskinner fra Pressalit sitt fleksible baderomskonsept. Dermed kan alle produkter flyttes sideveis i tillegg til at de kan justeres i høyden. Dette gir maksimal fleksibilitet slik at produktene lett tilpasses hver enkelt beboer, samtidig som det letter arbeidshverdagen for de ansatte. I tillegg er det på alle baderom montert dusjtoaletter fra Geberit.

Baderommene består av følgende løsinger:

  • Toalettheis med manuell høyderegulering
  • AquaClean dusjtoalett
  • Toalettstøtter med side- og høyderegulering og papirholdere
  • Servant med side- og høyderegulering
  • Komplett dusjløsning med side- og høyderegulerbar dusjstol, armaturholder, armatur, hånddusj, dusjstang, dusjholder og støttehåndtak

Ulike farger skaper gjenkjennbare omgivelser

Etasjene på sykehjemmet er utformet med samme layout og rominndelinger. For å skape et gjenkjennbart miljø for beboerne er derfor Valaskjold Omsorgssenter innredet med en temafarge i hver etasje – en blå og en grønn. Denne fargen går igjen i møbler og innredning og selvsagt også på baderommene. Dette hjelper beboerne med å kjenne seg igjen i sin etasje. I tillegg er bruken av farger med på å skape kontraster for svaksynte.  

Opplæring av personalet

Skal man få maksimalt potensiale ut av produktene er det viktig at de ansatte vet hvordan de fungerer. For å gi de ansatte best mulig forutsetninger til å ta i bruk baderomsutstyret tilbyr Funksjonsutstyr gratis opplæring av personalet. På Valaskjold holdt vi kurs både for avdelingsledere og flere av de ansatte som skal jobbe på sykehjemmet til daglig.